keskiviikko 16. tammikuuta 2008

Risteilylle

Perjantai 7.12.2007

Heräilimme kasin jälkeen. Teimme rauhassa aamutoimet, pakkailimme, haimme astiat ja söimme. Sitten kirjautumaan hostellista ulos…Se ei kuitenkaan onnistunut, koska meillä ei ollut reissustamme mitään paperia, jolla hostelli olisi pitänyt maksaa. Pakettimme sisälsi myös 4 hostelliyötä nimittäin. Piti sitten lähteä käymään siellä risteilytoimistolla, jossa saimme kaikki paperit ja vähän lisätietoa. Sen jälkeen pääsimme tekemään check-outin ja viemään ylimääräiset tavarat hostellin säilytykseen. Kun olimme valmiita, kiertelimme vielä vähän ”kaupungilla”, ostimme evästä ja vastaavaa.

Kun palasimme autolle aikomuksena ajaa sinne risteilyn lähtölaiturille, se ei käynnistynytkään. Olin sitten unohtanut valot päälle ja akku oli tyhjä! :( Se on vähän paha, kun Suomessa eniten ajamassani autossa valot sammuvat, kun auton sammuttaa. Ketutti kovasti, mutta emme ehtineet jäädä asiaa liikaa murehtimaan, oli kiire risteilylle. Meidän oli jätettävä auto ja kävellä. Soitettiin vielä, että ollaan vähän myöhässä. Satamaan käveli jonkun 10-15 minuuttia. Satamassa tapasimme muun ryhmän ja kaikki oli ihan ok.

Pääsimme melko nopeasti veneeseen. Se oli aika tavallinen purjevene, ei ihan pieni muttei valtavakaan (ehkä 20 m). Meitä oli siellä 12 henkilöä ja kaksi miehistön jäsentä, eli mukavan pieni porukka siis. Tiloiltaan se oli normaalin veneen kaltainen, aika ahdasta siis. Kannella oli hyvä olla. Matkassa oli mukana meidän lisäksemme 4 brittiä, 2 saksalaista, 3 sveitsiläistä ja 1 aussi. Miehistömme, Sam ja Andy, olivat paikallisia. Veneeseen mentyämme meille kerrottiin ensin kaikkia yleisiä ohjeita, esim. miten vessa toimii. Sitten lähdimme liikkeelle. Ajoimme ensin koneella hetken aikaa. Istuimme kannella auringossa, ilma oli hieno. Jonkun ajan päästä pistettiin purjeet ylös. Muutama vapaaehtoinen sai auttaa. Oli aivan ihanaa olla merellä, purjehtia, olla ulkona, Suomessa niin harvoin tarkenee istua veneillessä kannella bikineissä. Whitsundays on 74 saaren saaristo Great barrier reefillä. Siellä oli upeita saaria; mäkisiä, metsäisiä, mielettömiä biitsejä, korallit jne. Ensimmäinen pysähdyspaikka oli Ravens cove, jossa snorklasimme ensimmäisen kerran. Vedimme taas ne kokopuvut päälle ja kaikki snorklausvarusteet ja hyppäsimme veteen. Vedenalainen maailma oli taas upea. Ja jälleen näin kilpikonnan. Snorklauspaikasta oli ihan lyhyt matka yöpaikkaan Hook Passageen. Pistimme veneen siihen ankkuriin. Katselimme hienon auringonlaskun ja söimme sitten ruokaa (kanaa, perunoita, vihanneksia) kannella istuen (edelleen lämmin). Oli ihanaa istua ulkona kannella, vaikka loppuillasta pitikin vetää huppari päälle. Pelasimme paria peliä yhdessä, Andy näytti meille lentokaloja ja kiiltäviä leviä, juotiin, juteltiin ja muuta kivaa. Nukkumaan tuli mentyä 12 maissa.

Ei kommentteja: